Een internationale selectie excellente sprekers serveert je een reeks voorbeelden van state-of-the-art opbouw van gemeenschapszorgdiensten in verschillende landen. Net als in ons land is er ook in het buitenland nood aan implementatie van meer ggz-diensten verweven in de gemeenschap, en beweegt de sector volop.

Om goede, herstelgerichte ggz-diensten te implementeren moeten bestaande medische, psychiatrische en sociale diensten samenwerken. Niet evident, gezien hun verschillen in cultuur, werkwijze en doelstelling. Via workshops en symposia verwerf je inzicht in de processen die nodig zijn om de middelen daarvoor (opnieuw) effectief toe te wijzen, met een betere ggz en sociale diensten voor iedereen tot gevolg.

Het congres brengt je wetenschappelijk bewijs, professionele kennis en ervaring, net als kennis gebaseerd op peer-expertise. Ook het vraagstuk hoe je in tijden van pandemie zowel geïnstitutionaliseerde als gemeenschapszorg kan bieden, komt aan bod.

Wanneer?

Woensdag 20 tot en met vrijdag 22 september 2023

Waar?

Onderwijs en navorsing KU Leuven
Campus Gasthuisberg
Herestraat 49
3000 Leuven

Organsiatie EAOF

Dit congres is een organisatie van European Assertive Outreach Foundation, onder de leiding van professor Ronny Bruffaerts en professor dr. C.L. Mulder, voorzitter EAOF.