Deze cursus is volzet. Als je je nu inschrijft voor deze cursus, beland je op de reservelijst.
De combinatie van overmatig middelengebruik en persoonlijkheidsstoornis komt vaak voor. Het is een combinatie die zorgt voor bijkomende problemen op verschillende terreinen. Hoe versterken deze twee problemen het problematische verloop en hoe bemoeilijkt het ene probleem de behandeling van het andere? Kennis en behandelingsmogelijkheden over zowel verslaving als persoonlijkheidsstoornissen komen aan bod.
Deze gecombineerde problemen blijven vaak onderbelicht. Herstel of genezing is veel moeilijker dan voor verslaving en persoonlijkheidsstoornis apart. In deze vorming willen we deze ‘moeilijke combinatie’ beschrijven. We focussen vooral op twee specifieke persoonlijkheidsstoornissen: de antisociale en de borderline persoonlijkheidsstoornis.
We schetsen de beperkingen en grenzen van de hulpverlener evenals de beperkingen die eigen zijn aan de problematiek. Vanuit een gezond optimisme reiken we handvaten aan om als hulpverlener om te gaan met deze combinatie van problemen. We belichten o.a. het hanteren van regels, een werkbare behandelingsrelatie, zelfzorg en teamzorg voor de hulpverleners.
Doelpubliek
Deze vorming is toegankelijk voor alle hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg die werken met mensen met een persoonlijkheidsstoornis waarbij er soms ook overmatig middelengebruik voorkomt. Je kan je voorbereiden op deze vormig door op het VAD-vormingsplatform gratis een online cursus te volgen: het ontstaan van verslavingsproblemen bij middelengebruik.
Praktische info
Datum: dinsdag 19/11/2024, van 9u30 tot 16u30, onthaal vanaf 9u.
Locatie: Kop van Kessel-Lo, Leuvensestraat 18, 3010 Kessel-Lo (Leuven). Op 8 minuten wandelafstand van het station van Leuven.
Kostprijs: 95 euro inclusief water, koffie, thee en broodjeslunch
Spreker: Peter De Bruyn, klinisch psycholoog en gedragstherapeut, Kessel-Lo
Aantal deelnemers: min 12 en max 18
Uiterste inschrijvingsdatum: 18/10/2024 Na je inschrijving ontvang je een betalingsverzoek van zodra het minimum aantal deelnemers is ingeschreven.
Contact
bij vragen over de vorming: veerle.gerbosch@psyche.be, 0490 66 27 58
bij vragen over betalingen en facturen: administratie@psyche.be