Waar

Provinciehuis Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt

Wanneer

Dinsdag, 22 oktober 2024 van 9u00 tot 16u00

Inhoud: 

In onze gezamenlijke opdracht van vroegdetectie en – interventie werken we regelmatig met gezinnen waar er sprake is van scheiding. Dit zowel in de zorg voor kinderen en jongeren als de zorg voor volwassenen. De scheiding heeft vaak een impact op het functioneren van het gezin en de individuele gezinsleden en kan zich vertalen in milde tot matige klachten, die een aanleiding kunnen zijn voor eerstelijnspsychologische hulp. Soms is de impact van de scheiding bij aanmelding minder duidelijk, maar krijg je hier gaandeweg in het traject meer zicht op.

  • Wanneer is het ok om op eerste lijn te blijven werken en hoe kan je dat doen? 
  • Wanneer is het conflictniveau en/of de impact op de ontwikkeling van de kinderen en de jongeren te hoog en is het nodig om door te verwijzen?
  • Naar welke dienst kan je dan verwijzen?

Sprekers:

Renee Wevers (CAW Limburg, begeleider en familiaal bemiddelaar in de Bezoekruimte en de werking bemiddeling) en Katrien Vanlaer (CAW Limburg, kinderpsychologe Bezoekruimte en begeleider van kinderen in complexe  scheidingen) zoeken samen met ons hoe we onze taak hierin kunnen vervullen.

Voor wie: 

De vorming werken met (hoogconflict) echtscheiding richt zich op klinisch psychologen, orthopedagogen en andere zorgprofessionals werkzaam in de eerste lijn met de doelgroepen kinderen en jongeren én volwassenen. Enerzijds vanuit het perspectief van het kind, de jongere en het gezin. Anderzijds vanuit het  perspectief van kwetsbaar ouderschap en de impact op de ontwikkeling van kinderen, jongeren en het gezin.

Inschrijven:

Schrijf je in via deze pagina.

Prijs:

30€ voor niet-geconventioneerde KP/KO en andere zorgprofessionals, gratis voor geconventioneerde KP/KO.

Extra info:

Heb je nog vragen? Neem contact met Sabrina Santillo (sabrina.santillo@ligant.be). Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 20 personen.