1/3 van onze jongeren hebben het moeilijk met hun uiterlijk, en 1/5 van hen vertonen signalen van problematisch eetgedrag. Naar schatting één op de tien vrouwen ontwikkelt ooit een eetstoornis. Ouders kunnen een belangrijke rol invullen bij het voorkomen hiervan, maar hoe doe je dat precies? Wat kan je doen ter versterking van eetvaardigheden en lichaamsbeleving ? Waaraan herken je een ongezonde relatie met uiterlijk en voeding bij je kind? Wanneer ga je het gesprek aan? Wat zet je op tafel? En wat zeg je bij de spiegel ?
Het boek ‘Ben ik te dik, mama? Ben ik OK, papa ?’ biedt je een gids vol onderbouwde antwoorden op de meest gestelde vragen van ouders en gaat in op veelvoorkomende bezorgdheden.
Met behulp van haar team bij Eetexpert, zoekt An oplossingen en creëert ze opklaringen voor je twijfelmomenten. Van uitlatingen bij groeispurtjes, de inhoud van de voorraadkast tot de openingszin van gesprekken over gezondheid en gewicht. Zo krijg jij inspiratie bij hoe je je kind gezond kan helpen groeien en desgewenst kan bijstaan in het overwinnen van dat boze monstertje.
'Zelfs de negatieve effecten van mediagebruik worden getemperd door een positieve ouder-kind-relatie.' - An Vandeputte
Onderbouwde antwoorden van een expert en haar team
An Vandeputte is klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Ze is de oprichter en drijvende kracht achter de vzw Eetexpert.be, het Vlaamse kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. Ze geeft al meer dan 30 jaren vorming over de preventie en behandeling van eetstoornissen aan hulpverleners, preventiewerkers, beleidswerkers en journalisten, en les aan de KULeuven, UA en VUB.