Nieuws

 

Er wonen in Vlaanderen en Brussel 141.000 mensen met dementie. In 2035 zullen dat er 188.000 zijn.

Maar: nog minstens drie keer zoveel mensen zijn betrokken. Mantelzorgers, naasten, hulpverleners. Vanuit de praktijk weten we dat wie met dementie te maken krijgt een grote nood heeft aan specifieke informatie: over de eerste tekenen, de rol van de huisarts en de specialist, de juridische aspecten, omgangsadvies, het diverse aanbod van beschikbare hulp- en dienstverlening. En ook: het aanbod binnen de eigen gemeente of stad.

Om aan die informatiehonger tegemoet te komen, hebben de expertisecentra dementie een gloednieuwe brochure in magazinevorm uitgebracht. Dit gebeurde in samenwerking met partners als de VVSG, de Vlaamse Ouderenraad, de Diensten Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen en de Alzheimer Liga Vlaanderen.

De brochure is ook goedgekeurd door mensen met dementie en mantelzorgers zélf en is een zeer handig informatie-instrument. Het helpt iedere gemeente en organisatie op weg om een ouderen- of dementievriendelijk aanbod te voorzien voor iedereen die ermee te maken krijgt.

Belangrijk: u kunt als gemeente of organisatie ook een “gepersonaliseerd” magazine bestellen. Het algemene magazine wordt dan aangepast: met het logo van uw gemeente, een voorwoord van uw schepen, verhalen uit uw eigen gemeente, specifieke informatie en contactgegevens, enzovoort.

Het algemene magazine bestellen kan via de webshop

Voor bestellingen en vragen kunt u terecht bij tine.mous@politeia.be.