Nieuws

 

Uit onderzoek weten we dat jongeren met autisme vaak minder bewegen en minder fit zijn in vergelijking met jongeren zonder autisme, wat het risico op fysieke of mentale gezondheidsproblemen, ook op latere leeftijd, verhoogt. In een onderzoek aan de KU Leuven zoeken wetenschappers uit hoe dat komt. Daarbij zijn ze op zoek naar jongeren tussen 12 en 18 jaar met autisme om deel te nemen aan het onderzoek.

 

In het onderzoek krijg je drie inspanningstesten voorgeschoteld en een beweegproef. Ook je eigen lichaam wordt onderworpen aan een analyse; je lengte, gewicht, taille-omtrek en lichaamsvet worden bijgehouden. Thuis vullen jij en je ouders enkele online vragenlijsten in. Daar zal je ook een bewegingssensor mogen dragen en een online beweegdagboek bijhouden.

Na afloop van het onderzoek krijg je een uitgebreid persoonlijk verslag en een waardebon voor veertig euro bij Fnac.

 

Neem deel aan het onderzoek

Elke jongere tussen 12 en 18 jaar met een diagnose autisme (en die voldoende Nederlands begrijpt) is van harte welkom. Kom jij in aanmerking voor het onderzoek, of ken je een jongere die in aanmerking komt? Aarzel dan niet om deze oproep te beantwoorden!

 

Wil je graag meer info? Klik dan hier.