Ga naar de inhoud
donderdag 30 mei

Vorming: Alcohol en verslaving, een introductie voor PAAZ-medewerkers

Georganiseerd in samenwerking met VAD. Ongetwijfeld kom je als zorg- of hulpverlener op de PAAZ in contact met een patiënt die worstelt met (zwaar) alcoholgebruik. In deze vorming krijg je meer inzicht in alcoholmisbruik en -verslaving.

Lees meer
donderdag 30 mei

Vorming: zorg bij transitiefleeftijd en dubbeldiagnose

Vorming Onada “Samen Sterker”: intersectorale zorg voor jongeren met een dubbeldiagnose in transitieleeftijd. 

Lees meer
donderdag 30 mei

Studiedag ”Meer dan ooit: doe het samen met mensen met ervaring”

Op 15 mei 2024 zal het een jaar geleden zijn dat Freya Vander Laenen overleed. Om haar te eren, organiseren vrienden en familie een studiedag om haar (werk) te honoreren. Freya had vooral aandacht voor de ondersteuning en empowerment van mensen in een kwetsbare positie. Daarom passeren thema’s als gedwongen opname, internering, detentie en drughulpverlening de revue. Villa Voortman zorgt voor een muzikale noot in de vorm van muziekgroep De Voortmannen.

Lees meer
donderdag 30 mei

Psychofarmaca tijdens het peripartum

Crosslink vorming

Tijdens deze vorming wordt ingegaan op het gebruik van psychofarmaca bij zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn.

Lees meer
vrijdag 31 mei

Ethische reflecties op de grens tussen verloskunde en psychiatrie

Het congres ‘Ethische reflecties op de grens tussen verloskunde en psychiatrie’ is een samenwerking tussen de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP), het Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap (LKPZ).

Lees meer
vrijdag 31 mei

Studiedag 'Ervaring werkt, overal: ervaringsdeskundigen aan het woord over hun job'

Op deze studiedag gaan we dieper in op de job van ervaringsdeskundigen uit diverse sectoren. Zij nemen ons mee in hun werkveld vanuit hun ervaringen, kennis en inzichten. Door praktijkvoorbeelden te presenteren, nodigen we deelnemers uit om te reflecteren over hun eigen ervaringen.

Lees meer