Ga naar de inhoud
dinsdag 12 december

Psycho-educatie bij middelenproblemen

Hoe informeer je je cliënten alsook hun familie over de problematiek van verslaving en hoe er mee om te gaan? Hoe doe je dat op een boeiende manier en zonder te veel in de val van de expert-hulpverlener te trappen? Welke plaats krijgt ‘psycho-educatie’ binnen het hulpverleningsproces aan mensen die problemen hebben met alcohol, andere drugs of gedragsverslavingen? Psycho-educatie kan er heel verschillend uitzien afhankelijk van de doelgroep, doel van de interventie en setting.  

Lees meer
donderdag 14 december

De toekomst is nu

Op 14 december vindt het 7e Jaarcongres Participatie en Herstel plaats met als thema De toekomst is nu. 

Lees meer
donderdag 14 december

Netwerkactiviteit: "Zorgcontinuïteit voor suïcidale personen"

In de verwijzing van suïcidale personen van de éne naar de andere zorgpartner vallen er vaak hiaten. Tijdens deze transitiemomenten in de zorg is het risico op een suïcidepoging groter. Omdat suïcidepreventie een zaak is van iedereen, organiseren we op donderdag 14 december 2023 een ontmoetingsmoment rond dit thema voor alle actoren overheen lijnen en sectoren. 

Lees meer
vrijdag 15 december

Internationaal colloquium ‘DSM-5: ten years later’

Dit internationale colloquium is een poging om een eerlijke evaluatie te maken van het gebruik van de DSM-5 op het gebied van psychiatrie en geestelijke gezondheid.

Lees meer
vrijdag 15 december

https://www.facebook.com/events/361678249580056/?ref=newsfeed

Een voorstelling van de resultaten van het pilootproject "burn-out" van Fedris in het Pacheco Center te Brussel.

Lees meer