Ongetwijfeld kwam je als zorgverlener al in aanraking met een cliënt die worstelt met (zwaar) alcoholgebruik. Alcoholgebruik en -misbruik is niet altijd eenvoudig bespreekbaar te maken, omdat alcohol sociaal aanvaard is in onze samenleving. Terwijl dit net een problematiek is met grote gevolgen, voor de persoon zelf, familie en de omgeving.

We richten ons op het complexe samenspel van factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van een alcoholprobleem. Door in te zoomen op de processen die ten grondslag liggen aan verslaving, leer je de onderliggende mechanismen beter begrijpen en herkennen.

Je staat stil bij de rol die jij (en jouw organisatie) kan opnemen en krijgt heel wat handvaten aangereikt om verder aan de slag te gaan rond dit thema.  

Klaar om jouw kennis en vaardigheden te vergroten? Schrijf je dan nu in voor onze vorming.

In samenwerking met VAD.

Doelpubliek 

Deze vorming is toegankelijk voor alle zorg- en hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg die interesse hebben in het thema alcohol. Er is geen voorkennis vereist. 

Praktische info  

Datum: maandag 29/04/2024, van 9u30 tot 16u30, onthaal vanaf 9u

Locatie: Voskenslaan 95, 9000 Gent

Kostprijs: 95 euro inclusief water, koffie, thee en broodjeslunch   

Lesgever: Marc Tack, psycholoog en preventiewerker CGG Adentro Gent 

Aantal deelnemers: min 12 en max 20 deelnemers  

Uiterste inschrijvingsdatum: 12/04/2024 Na je inschrijving ontvang je een betalingsverzoek van zodra het minimumaantal deelnemers is ingeschreven. Je deelname is pas definitief na betaling.  

Accreditering werd aangevraagd

Contact  

Bij vragen: veerle.gerbosch@psyche.be, 0490 66 27 58 

Foto copyright: VAD