Nieuws

Te Gek!? organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023 de eerste Open Geestdagen. De geestelijke gezondheidszorg zet dat weekend in Vlaanderen voor het eerst de deuren wijd open voor het publiek. Zorgnet-Icuro zet mee de schouders onder de Open Geestdagen. De Open Geestdagen zijn de jaarcampagne van Te Gek!? voor 2023.

Al heel wat zorgorganisaties schreven zich intussen in. Toch streeft Te Gek!? naar nog meer deelnemers. Hoe ruimer de ggz-sector vertegenwoordigd is, hoe meer mensen tijdens de Open Geestdagen de verschillende zorgorganisaties in hun buurt kunnen leren kennen. Door deel te nemen kan ook jouw zorgorganisatie bijdragen aan een toegankelijke geestelijke gezondheidszorg, een correcte beeldvorming en het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheid. 

Ook roept Te Gek!? zowel grote als kleine organisaties graag op om lokaal de handen in elkaar te slaan. Kleinere organisaties of werkingen die hun deur niet letterlijk kunnen openzetten, kunnen bijvoorbeeld met elkaar of een grotere organisatie samenwerken om een activiteit te organiseren.

Inschrijven kan nog tot maandag 17 april via www.opengeestdagen.be.

Meer informatie en aanspreekpunten vind je in de PDF in bijlage.

Het weekend van de Open Geestdagen valt binnen de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Wie al een activiteit heeft voor de 10-daagse kan deze koppelen aan de Open Geestdagen, en omgekeerd. Zo versterken beide campagnes elkaar.