Nieuws

 

Wie zijn wij?

SIT is een initiatief van dienstencentrum Sint Oda, gegroeid vanuit de observatie-, diagnose- en behandelingsunit Ster 2. Zij bouwden jarenlang expertise op in het bieden van kwaliteitsvolle, vraaggestuurde zorg aan personen met de meest complexe problematieken.

Wie kan bij ons terecht?

Een familie, gezin of een alleenstaande ouder die de zorg opneemt voor een persoon met een verstandelijke beperking wanneer: de draagkracht van het gezin in bepaalde situaties onder druk komt te staan én er pedagogische vragen aanwezig zijn

Wat bieden we?

Support en Interventie team biedt concrete, praktische ondersteuning en expertise door kort maar intensief mee te draaien in het gezin met een zorgenkind. Adviezen en concrete tips worden op maat vertaald door voordoen, samendoen en oefening in jouw gezin. Eventueel kunnen eenvoudige aanpassingen en/of hulpmiddelen in huis worden voorgesteld. Nadat we een aanvraag ontvangen nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Nadien sturen wij een SIT-ondersteuner naar jouw gezin. Hij maakt concrete afspraken met je over het plan
van aanpak. Het traject ronden we steeds af met een afrondingsmoment

Onze hulp nodig?

Bijkomende informatie, vragen stellen of een aanmelding kan je doen door een e-mail te sturen naar sitaanhuis.sintoda@stijn.be of te bellen naar 0476 68 32 67.

Wat zijn de kosten?

Gezinnen met een kind of volwassene met een beperking kunnen via nagenoeg alle financieringswijzen beroep doen op SIT aan huis voor ondersteuning. De eigen bijdrage varieert naargelang de financieringswijze.
Wil je weten wat voor jou van toepassing is of zie je door de bomen het bos niet meer? Bel ons op en wij helpen je graag verder. 

Wat is ons werkingsgebied?

Provincie Limburg of omstreken.

 

Meer informatie in deze flyer