Ga naar de inhoud
donderdag 01 februari

Leerplatform Ervaringsdeskundigheid

Op 1 februari 2024 van 9.00-13.00 organiseren Noolim en Reling een Vervolg op het Leerplatform Ervaringsdeskundigheid, dat plaatsvond op 17 oktober 2023.

Lees meer
vrijdag 02 februari

SAVE THE DATE - Congres: Sterk sociaal werk aan het levenseinde

Het congres wordt georganiseerd door KU Leuven LUCAS in het kader van ‘Flanders project to develop capacity in palliative care across society. CAPACITY is een interuniversitair FWO SBO – onderzoeksproject dat uitgevoerd wordt door de VUB, UGent en KU Leuven LUCAS.

Lees meer
maandag 05 februari

Online sessie Rustbox 3.0

Een gratis webinar om de vernieuwde online tool Rustbox te ontdekken.

Lees meer
donderdag 08 februari

Virtual reality gebruiken in welzijn en zorg

Inspiratiesessie

Lees meer
donderdag 08 februari

Studiedag CGG suïcidepreventie

Suïcidaliteit: Een uitdaging?!

Lees meer
donderdag 08 februari

Staten-Generaal Geestelijke Gezondheid

Heeft de politiek een perspectief op onze geestelijke gezondheid?

Lees meer
donderdag 22 februari

Blended hulpverlening doordacht inzetten binnen je organisatie in de GGZ

Een 4 daagse vorming van Onlinehulp-Vlaanderen over het doordacht inzetten en combineren van blended hulpverlening in de geestelijke gezondheidszorg. Na deze vorming kan je verschillende vormen van blended hulpverlening inzetten wanneer dat nuttig is en passend bij je cliënt en diens problematiek.

Lees meer
donderdag 22 februari

Anders omgaan met gedachten en gevoelens

In deze 6-delige reeks die gebaseerd is op ACT (Acceptance and Commitment Therapy) wordt uitgelegd hoe het kan dat je niet afraakt van negatieve gevoelens en gedachten, en hoe we vaak verkeerde strategieën gebruiken om ons beter te voelen.

Lees meer
maandag 26 februari

Basisvorming Motiverende Gespreksvoering – 2024

Motiveren kun je leren. Heb je het gevoel dat cliënten motiveren om te veranderen erg lastig is en veel energie kost? In deze basistraining Motiverende Gespreksvoering leer je een praktisch model toepassen om doelgericht de autonome motivatie te versterken.

Lees meer
maandag 26 februari

Online netwerkmoment Bandbreedte

Het project Bandbreedte wil jeugdhulpmedewerkers ondersteunen om offline én online meer verbonden te zijn, zowel met jongeren en gezinnen als met collega-hulpverleners. In het najaar 2023 werden opnieuw heel wat zaken verder ontwikkeld en getest. Hoog tijd om alles nog eens op een rijtje te zetten. Zo krijg je een duidelijk zicht op de kansen voor jouw organisatie, jezelf, jongeren en gezinnen om de bandbreedte te verhogen en zo online en offline sterker verbonden te zijn.

Lees meer